Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسابقه دانش‌آموزی "نور" با هدف ارتقای جایگاه علمی دانش‌آموزان روانه آنتن سیما شد، سریال رادیویی "ازدواج به سبک بابابزرگ" تا پایان هفته به رادیو سلامت می‌رسد، از "آدم‌های خوب شهر" تلویزیون تقدیر شد و سریال "تکیه بر باد" مهدی فخیم‌زاده به تلویزیون آمد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اخبار کوتاه رادیو و تلویزیون را در ادامه ببینید:

پخش مسابقه دانش‌آموزی «نور» از شبکه دو سیما

مسابقه دانش‌آموزی «نور» با هدف ارتقای جایگاه علمی دانش‌آموزان و شناخت هرچه بیشتر دانشمندان جهان اسلام از یکشنبه 8 تیرماه از شبکه دو سیما روانه آنتن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با توجه به طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و آغاز فصل تابستان در این برنامه تلویزیونی تلاش شده فضایی فراهم شود تا دانش‌آموزان هر چه بیشتر از این فرصت فراغت استفاده کرده و به تنهایی یا با مشارکت اعضای خانواده به ابداعات و انجام کارهای علمی و خلاقانه روی آورند.

در این راستا مسابقه دانش‌آموزی نور که چهارمین دوره خود را پشت سر می‌گذارد طراحی شده و از بچه‌ها می‌خواهد آزمایش‌های جالب، جذاب و ایمن انجام دهند و پس از ساخت فیلم‌های علمی 60 ثانیه‌ای آن را ارسال کنند تا از میان این ابداعات طرح برنده انتخاب شود.

بنیاد علم و فن‌آوری مصطفی (ص) یک جایزه بین‌المللی جهان اسلام است که به دانشمندان برتر تعلق می‌گیرد، این بنیاد بانی مسابقه دانش‌آموزی نور است تا کودکان و نوجوانان را هر چه بیشتر با این جایزه و دانشمندان برتر جهان اسلام آشنا کند.

جایزه مصطفی (ص) نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یک بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود. این جایزه به نام حضرت محمد (ص) بنیان‌گذار اسلام و به دلیل تأکید بسیار او بر علم‌آموزی، به نام یکی از القاب او، مصطفی، به معنای برگزیده نام‌گذاری شده است.

با توجه به تأثیر شیوع بیماری کرونا بر امکان حضور دانش آموزی در مدارس و پژوهش‌سراها و مراکز علمی، و سختی کار گروه¬های دانش آموزی شرکت کننده در مسابقه، مهلت ارسال آثار دوره چهارم مسابقه دانش آموزی نور- گرامیداشت عمر یاغی با شرایط ویژه تا پایان مرداد ماه 1399 (21 آگوست 2020) تمدید شد. موضوع مسابقه ساخت فیلم¬های علمی60 ثانیه‌ای با موضوع آزمایش-هایی در موضوعات مرتبط با ماده و انرژی است.

علاقمندان می‌توانند جهت ثبت نام و شرکت در مسابقه به آدرس https://noor.mustafaprize.org   بخش ثبت نام مراجعه کنند.

مسابقه دانش‌آموزی نور کاریست از گروه کودک و نوجوان شبکه دو به تهیه‌کنندگی وکارگردانی سید محسن حسینی و اجرای فاطمه محمدی‌فر که یکشنبه و سه‌شنبه هر هفته حوالی ساعت 15:40 روانه آنتن می‌شود.

پخش سریال «ازدواج به سبک بابا بزرگ» از دو شبکه رادیویی

 سریال طنز رادیویی  هفت قسمتی «ازدواج به سبک بابا بزرگ» از رادیو سلامت و رادیو نمایش پخش می‌شود. «ازدواج به سبک بابا بزرگ » سریال طنز هفت قسمتی است که به سفارش شبکه سلامت در اداره کل هنرهای نمایشی تولید شده است و همزمان از رادیو سلامت و رادیو نمایش نیز پخش می‌شود.                      

سمیرا شکوهی نویسنده «ازدواج به سبک بابا بزرگ» درباره داستان این نمایش توضیح داد: در این سریال مهرداد جوان 22 ساله ایست که به دختر همسایه جدیدشان علاقه‌مند می‌شود و پدربزرگ او سعی می‌کند به او یاری برساند تا به خواسته خود برسد در حالی که پدرو مادر مهرداد مخالف ازدواج زودهنگام او هستند. البته اصل ماجرا فقط همین نیست و پدربزرگ سعی می‌کند با روش‌های قدیمی کار مهرداد را پیش ببرد اما پایان ماجرا اتفاقی دیگر رخ می‌دهد.

مجموعه رادیویی «ازدواج به سبک بابا بزرگ» به نویسندگی سمیرا شکوهی، کارگردانی رضا عمرانی، تهیه‌کنندگی فرشاد آذرنیا، افکتوری نازنین حسن‌پور، صدابرداری مجید آیینه و با هنرمندی حمیدیزدانی، شمسی صادقی و محمدآقامحمدی، مهرداد مهماندوست، راضیه مومیوند، معصومه عزیزمحمدی ،کامیارمحبی، مسعودزنوزی‌راد، بهادر ابراهیمی، شیوا رفیعیان و فریبا طاهری تا پایان هفته هر روز ساعت 21:30 از رادیو سلامت پخش می‌شود و رادیو نمایش آن را ساعت 6:15 دقیقه صبح روی آنتن می‌برد.

پخش  بیانات رهبری‌ در ارتباط تصویری با همایش سراسری قوه قضائیه از شبکه افق

بیانات رهبر معظم انقلاب در ارتباط تصویری با همایش سراسری قوه قضائیه، یکشنبه شب از شبکه افق پخش خواهد شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح شنبه در ارتباط تصویری با رئیس و مسئولان عالی قضایی و همچنین رؤسای کل دادگستری‌های سراسر کشور بیانات مهمی ایراد فرمودند.

ایشان با ابراز خرسندی از اقدامات انجام شده در یک سال اخیر، بر لزوم استمرار حرکت تحولی در قوه قضائیه به صورت متوازن و با محوریت مردمی بودن قوه تأکید کردند. مشروح این بیانات، یکشنبه شب ساعت 22 از شبکه افق سیما پخش خواهد شد.

 

تجلیل از برنامه "آدم‌های خوب شهر"

مراسم تجلیل از برنامه «آدم‌های خوب شهر» با حضور محمدرضا جعفری‌جلوه، مدیر شبکه دو، جمعی از مدیران شبکه و مسئولان کمیته امداد امام خمینی (ره) و عوامل برنامه‌ساز در سالن کنفرانس شبکه دو برگزار شد. محمدرضا جعفری‌جلوه در ابتدای مراسم ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت معصومه (س)، حضرت «علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع)» و دهه کرامت به همکاری سابقه‌دار رسانه و کمیته امداد اشاره کرد که منجر به رقم خوردن اتفاقات مهمی شد.

مدیر شبکه اظهار داشت: بعضی از توفیقاتی که کمیته امداد در تعریف آیین‌های سالانه پیدا کرد که با نام‌های خاص خودش مثل جشن عاطفه‌ها و جشن نیکوکاری و در آستانه مهر و نوروز باستانی موصوف شد؛ اقداماتی با قدمت سی و چند ساله است که در یک تعامل تناتنگ با سازمان صدا و سیما و کمیته امداد امام خمینی (ره) رخ داد و تبدیل به یک مناسک سالانه شد.

وی ادامه داد: امسال هم یک بار دیگر به شکل محوری و جدی میزبان عزیزان کمیته امداد در شبکه دو بودیم و برنامه آدم‌های خوب شهر با همه شرایط ویژه‌ای که گرفتار آن بودیم و هستیم پنجره‌ای شد برای ارتباط با مردمی که مضامین متجلی احسان و نیکوکاری را به شکلی ویژه در هر زمانی دنبال می‌کنند. از این بابت از دست‌اندرکاران امر که حمایت خاص داشتند سپاس ویژه دارم.

جعفری جلوه با بیان اینکه در درخشش کار هم نیات شما موثر بوده و هم پشتیبانی‌هایی که داشتید، اضافه کرد: حضور مانوس کاظم احمدزاده با ویژگی‌های خاص شخصیتی‌شان و تجربیات سپری شده ایشان در محور کار بودند و تیم برنامه‌ساز آقای کریمی و گروه خانواده که با همت خاص پای کار بودند نیز مجموعه‌ای از عوامل موثر در توفیق این برنامه بود که مردم نیز از آن استقبال کردند.

***اتفاق خاص رمضان امسال

مرتضی بختیاری؛ رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز پس از تبریک اعیاد این ایام بیان داشت: ماه رمضان امسال رمضانی ویژه بود که محور اصلی آن فراخوان مقام معظم رهبری بود که در نیمه شعبان با عنوان رزمایش گسترده مواسات، همدلی و کمک مومنانه مطرح شد، فراخوانی که باعث شد همه لبیک‌گویان پای کار بیایند و همدلی به معنای واقعی کلمه در مبارزه با ویروس کرونا و رسیدگی به نیازمندان و آسیب‌دیدگان واقعی در جهت اجرای پروتکل‌های بهداشتی شکل بگیرد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: در مقایسه با سال‌های گذشته کمیته امداد با همت صدا و سیما، رسانه‌ها و اقشار مختلف امسال موفق به جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی به مبلغ 545 میلیارد تومان شد که اتفاقی بی‌نظیر است. چند روز به ماه رمضان مانده به نام 313 یار امام زمان (عج) 313 آشپزخانه و بعد این مراکز اطعام تبدیل به 8010 آشپزخانه شد و 105 هزار نفر از نیرو‌های مخلص به طبخ و توزیع غذا بین خانواده‌های کم‌بضاعت می‌پرداختند. لطف خدا، حضور یکپارچه مردم و کاری که صدا و سیما انجام داد و تولید برنامه ارزشمند «آدم‌های خوب شهر» در شبکه دو و «جشن رمضان» در شبکه پنج باعث این توفیقات شد.

بختیاری اضافه کرد: تبلیغ برای خیرین و اتفاق‌های نیکوکاری بهترین مشوق برای مردمِ با عاطفه‌ی برخاسته از ایمان و معارف اسلامی است. شبکه دو هم به معنای واقعی به مفهوم حدیثِ جایی که خوبی‌ها را می‌بینیم باید تقدیر کنیم، عمل کرد.

وی بیان داشت: یک‌سری واژه‌های نورانی مثل خیر، احسان، نیکوکاری، انفاق و ... داریم که هر چه بیشتر تبلیغ شود و فرهنگ‌سازی صورت بگیرد انس و الفت مردم به هم بیشتر می‌شود و یکپارچگی که مدینه فاضله است به وجود می‌آید. این امر مقدماتی دارد که در این ماه مبارک هم مردم و هم رسانه به ویژه صدا و سیما در این مقدمات موفق و اثربخش بودند.

بختیاری توضیح داد: جایگاه کمیته امداد امام خمینی (ره) در تعامل با صدا و سیما ارتقا پیدا کرد و سرمایه اجتماعی این نهاد که مردم کشور هستند بیشتر شد. این نهادِ حمایتی بال مهربانی نظام است و این مفهوم در ماه رمضان امسال به خوبی جا افتاد. علاوه بر یاری به سالمندان و تیمارداری از بیماران صعب‌العلاج و خانواده‌های آسیب‌دیده ما وظیفه توانمندسازی خانواده‌ها را به عنوان مرکز ثقل وظایف مان بر عهده داریم که فرهنگ‌سازی این اتفاق از طریق رسانه به ویژه صدا و سیما رخ می‌دهد.

معصومه آشتیانی‌زاد مدیر گروه خانواده شبکه دو نیز با بیان اینکه «آدم‌های خوب شهر» سومین سال حضور خود در رسانه را تجربه می‌کرد، گفت: امسال توفیق این را داشتیم که با همت کمیته امداد امام خمینی (ره) آدم‌های خوب بیشتری را از طریق برنامه «آدم‌های خوب شهر» همراه و بسیج کنیم و از همکاران خودم و دوستان کمیته امداد تشکر می‌کنم.

***پرداختن به مشاغل خانگی دغدغه ویژه شبکه دو است

محمدرضا جعفری جلوه در ادامه جلسه تأکید کرد: واقعیت امر این است که مساله مشاغل خانگی که به آن اشاره کردید از دغدغه‌های سالیان من است و اشاره به آن از سوی شما برایم شوق‌آور شد. اقتصاد جهان در بسیاری از کشور‌های موفق بر محور مشاغل خانگی گشته. با نگاهی به تجربه‌های شرقی و آسیایی در عرصه اقتصاد می‌توان گفت کشور ژاپن در این عرصه پیشگام بوده و سپس میراث‌شان را به تایوان، کره، چین، هنگ‌کنگ، اندونزی، مالزی و ... دادند. بر این اساس تجربه‌ای خانه‌محور در عرصه توسعه رقم خورد و خانه به کانون رشد و تولید بدل شد.

جعفری جلوه تصریح کرد: این اتفاق، اقتصاد کشور‌های یاد شده به ویژه ژاپن را بسیار تغییر داد. حتی در این عصرِ فناوری‌های مدرن‌تر از اشتغال خانگی با لفظ کلبه‌های الکترونیک یاد می‌شود؛ جایی که از خانه‌های کوچک عرصه‌های بزرگ اقتصادی بدون نیاز به بیرون رفتن از خانه و یا تعطیل کردن سایر فعالیت‌های اعضای خانواده، فرماندهی می‌شود.

جعفری جلوه در این زمینه یادآوری کرد: به یاد می‌آورم در دوران هشت سال دفاع مقدس نیز در جلسه‌ای عنوان شد که کشور نیاز به 7 هزار میلیارد دلار دارد، که مقرر بود این مقدار هزینه از محل فروش نفت حاصل شود.

وی ادامه داد: همان زمان درآمد کشور-شهر هنگ‌کنگ از صنایع اسباب‌بازی‌سازی که در خانه‌ها تولید می‌شد معادل همین 7 هزار میلیارد دلاری بود که کشور ما می‌خواست از محل فروش نفت حاصل کند و برای مهمترین کارهایش به آن نیاز داشت. به این صورت که به جای اینکه متخصصان در داخل کارخانه به تولید بپردازند، اجزای تولید را هر صبحگاه در هر محله بین خانه‌ها توزیع می‌کردند و عصرگاه محصول تولید شده را تحویل می‌گرفتند، محله دیگر اجزای بزرگتر را می‌ساخت و انتهای شهر محصول اصلی مونتاژ می‌شد. یعنی یک مرکز تولیدی به عظمت و وسعت یک شهر و شاغلین افراد و اعضای خانواده بودند که صنایع الکترونیک و اسباب‌بازی‌سازی هنگ‌کنگ را می‌چرخاندند.

مدیر شبکه دو اذعان داشت: منطق دیگر این اتفاق این بود که می‌گفتند وقتی خانه فعال می‌شود فرهنگ حفظ می‌شود و نیازی به خروج افراد از خانه نیست. مشاغل خانگی علاوه بر کارکردی که در رونق اقتصادی دارد در تحکیم خانواده نیز موثر است؛ بنابراین این امر ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ... دارد که باید آن را دریابیم.

این مدیر رسانه توضیح داد: بحث مشاغل خانگی دغدغه سالیان ما بوده، اما متاسفانه متولی نداشته است. به مساله وزارت صمت و صنعت ما تبدیل نشده. زمانی جهاد سازندگی می‌توانست رقم‌زننده این امر باشد که متاسفانه با توجه به تحولات خاصی که پدید آمد عقیم ماند. دیگر دستگاه‌ها شانه زیر بار این مساله ندادند. اینکه کمیته امداد، مفهوم امداد را توسعه داده از این جهت که کمیته امداد فقط قرار نیست دستگیری از نیازمندان کند بلکه جایی برای امدادگری در عرصه‌های حیاتی است، اتفاقی نیکوست.

جعفری جلوه خطاب به مدیر کمیته امداد بیان داشت: ما در این زمینه همکار و هم‌پای شما هستیم، دغدغه پیشین و انگیزه امروزین داریم و حتما در این امر همراهی خواهیم کرد. بخش عظیمی از انواع صنایع دستی و تولیدات ما خانه‌محور است. همچنین به لحاظ تمدنی جزو کشور‌هایی هستیم که کانون صنایع دستی محسوب می‌شوند و به لحاظ تنوع محصولات حرف اول را می‌زنیم، این‌ها ظرفیت‌هایی هست که باید در بحث اشتغال خانگی از آن به خوبی استفاده شود، اما به لحاظ بازار و توزیع و گردش مالی عدد کشور ما در این زمینه چشمگیر نیست.

مدیر شبکه در پایان یادآور شد: یکی از شعار‌های اصلی شبکه دو این است که در بحث مشاغل خانگی پیشگام باشد، زیرا تاثیرات فرهنگی بسیاری دارد. رونق اقتصاد و و تحکیم خانواده از ثمرات آن است و افراد خانواده به تاثیر حضور یکدیگر در گرداندن چرخ زندگی بیشتر پی می‌برند و ارزش افزوده هر یک از اعضا به خوبی مشخص می‌شود.

در انتهای جلسه با ارائه لوح تقدیر از عوامل برنامه‌ساز «آدم‌های خوب شهر» که هر روز در ماه رمضان به داستان نیکوکاری و احسان یکی از آدم‌های خوب شهر می‌پرداخت تقدیر شد.

 

تاریخ استعمار فرانسه در تونس به روایت پرس‌تی‌وی

مروری بر تاریخ استعمار فرانسه در تونس و بررسی تأثیر ویروس کرونا بر خطوط هوایی آفریقا موضوعاتی است که در برنامه این هفته «آفریقا امروز» (Africa Today) در شبکه پرس تی وی به بحث و گفت‎وگو گذاشته می‎شود. این برنامه با نگاهی به جنایات فرانسه علیه کشورهای آفریقایی در دهه‌های اخیر به بررسی سیاست‌های استعماری فرانسه در تونس و واکاوی علل موافقت نکردن پارلمان تونس به عذرخواهی فرانسه از این کشور به علت جنایت‎هایش در دوره استعمار می‌پردازد.

این برنامه لایحه پارلمان تونس که در آن از فرانسه خواسته شد تا به دلیل جنایت‎های بی‎شماری همچون شکنجه، ترور، تبعید، غارت منابع طببیعی، حمایت از استبداد، تجاوز و کشتار به طور رسمی از ملت تونس عذرخواهی کند را بررسی می‎کند. همچنین در بخش دوم این برنامه آخرین تحولات و تاثیرات ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشورهای آفریقایی واکاوی می‎شود.

در این زمینه ضمن اشاره به تأثیرات مخرب همه گیری کرونا بر وضعیت شرکت‎های هواپیمایی در کشورهای آفریقایی، مروری بر اقدامات دولت‎های آفریقایی در کمک به شرکت‎های خدمات هواپیمایی که در پی شیوع کرونا متضرر شده‎اند، صورت گرفته است و لزوم دریافت کمک‎های مالی از سوی موسسات مالی بین المللی برای شرکت‎های هواپیمایی کشورهای آفریقایی بررسی می‎شود.

«آفریقا امروز» به تهیه‎کنندگی عاطفه سادات دربندی و اجرای هنیا مبارک و شیلا نلیما، دوشنبه 9 تیر ساعت 20 به وقت تهران به مدت 25 دقیقه از شبکه پرس تی وی پخش می‌شود. تکرار این برنامه سه‎شنبه ساعت 8 و 17، چهارشنبه ساعت 15، پنجشنبه ساعت یک بامداد و 13 و جمعه ساعت 9 روی آنتن می‎رود.

«تکیه بر باد» به‌زودی در آی‌فیلم

شبکه آی‌فیلم سریال «تکیه بر باد» را از چهارشنبه 11 تیر، روی آنتن می‌برد. سریال «تکیه بر باد» به کارگردانی محمود معظمی از چهارشنبه همین هفته روی آنتن می‌رود.  این سریال یک درام اجتماعی خانوادگی به‌قلم عباس نعمتی، طلا معتضدی و محمدمحمود سلطانی است. خلاصه داستاناین سریال درباره دختری به نام عاطفه است که با قبول‌شدن در دانشگاه، از شیراز به تهران می‌آید و با مردی که هم‌سن پدرش است آشنا می‌شود و تصمیم می‌گیرد با او ازدواج کند. این تصمیم او ماجراهای تلخی را در پی دارد.

در این سریال بازیگرانی چون فرامرز قریبیان، مهدی فخیم‌زاده، شهرام عبدلی، اشکان خطیبی، افسانه پاکرو، نگین معتضدی، شراره دولت‌آبادی، بهزاد خداویسی، محمد مهدوی و گلاره عباسی به ایفای نقش پرداخته‌اند. سریال «تکیه بر باد» از روز چهارشنبه 11 تیرماه هر شب ساعت 22 از آی‌فیلم فارسی پخش و در ساعت‌های 6 صبح و 2 بعدازظهر روز بعد تکرار می‎شود.

زندگی و مبارزات شهید حقانی مستند شد

مستند «عکس، روایتی از یک روحانی شهید» با موضوع زندگی و مبارزات شهید حقانی، یکشنبه 8 تیر، روی آنتن شبکه پنج می‎رود. حجت‎الاسلام شهید غلامحسین حقانی یکی از شهدای فاجعه 7 تیر و بمب‎گذاری منافقان در دفتر حزب جمهوری اسلامی است که به همراه شهید بهشتی و یاران باوفایش به درجه رفیع شهادت نایل آمد. او از جمله افرادی بود که در جریان نهضت اسلامی‌ بارها و بارها دستگیر و تحت شکنجه‌های فراوان قرار گرفت و بعد از انقلاب به فرمان امام(ره) برای سامان بخشی به مشکلات مردم هرمزگان راهی بندرعباس شد.

با توجه به اینکه حقانی خدمات شایسته و فراوانی در این استان داشت از طرف مردم بندرعباس به نمایندگی مجلس شورای اسلامی‌برگزیده شد و عضو قوه مقننه شد. عضویت در گروه پنج نفره تصمیم‎گیری بالاترین سازمان تبلیغاتی کشور و دبیری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از دیگر مسئولیت‎هایی بود که به وی محول شد، همچنین در کلاس‌های ایدئولوژی و سیاسی حزب جمهوری اسلامی دانشکده تربیت معلم زندان اوین مشغول بکار شد. سرانجام در هفتم تیرماه سال 1360، حجت‎الاسلام حقانی و دیگر یاران بهشتی، در بمب گذاری حزب جمهوری اسلامی و به دست منافقین کوردل به شهادت رسید.

مستند «روایتی از یک روحانی شهید» به تهیه‎کنندگی سید حامد رضایی و کارگردانی داوود احمدی، درباره مبارزات و عقاید این شهید راه حق است؛ عکس شهید حقانی که یکی از 72 شهید جریان بمب گذاری 7 تیر حزب جمهوری اسلامی است، محور فیلم مستند قرار دارد و به طور مختصر به زندگی و فعالیت‎های او در طول پیروزی انقلاب و پس از آن می‎پردازد.

این مستند به همت گروه خانواده و کودک شبکه پنج سیما یکشنبه 8 تیرماه ساعت 11:15 از شبکه پنج سیما پخش می‌شود.

افخمی؛ مدیر جدید روابط عمومی معاونت سیاسی رسانه ملی شد

سعید افخمی ستوده از امروز به عنوان مدیر روابط عمومی معاونت سیاسی رسانه ملی کار خود را در این سمت آغاز کرد. افخمی‌که سابقه فعالیت در اداره کل اخبار خارجی خبرگزاری صداوسیما در سمت سردبیری غرب آسیا و جهان اسلام اخبار نمایندگی‌های خارج از کشور این خبرگزاری و همچنین مدیریت روابط عمومی‌شبکه الکوثر در معاونت برون مرزی رسانه ملی را در کارنامه خود دارد، جانشین اصغر عبدی شده است.

در حکم محمدحسین رنجبران، مدیرکل روابط عمومی‌برای افخمی، از مدیر جدید روابط عمومی معاونت سیاسی خواسته شده است تا ضمن تقویت ارتباط بدنه داخلی با مدیران، تقویت تعامل مخاطبان رسانه ملی با بخش‌های مختلف خبری را میسر سازد.

در این مراسم که با حضور رنجبران، مدیرکل روابط عمومی صداوسیما، محمدرضا چپریان، قائم مقام معاونت سیاسی و جمعی از مدیران و همکاران معاونت سیاسی برگزار شد، تلاش‌ها و خدمات عبدی نیز قدردانی به عمل آمد.

معمای «پازل» روی موج رادیو نمایش

مجموعه نمایشی معمایی«پازل» به کارگردانی جواد پیشگر، بر اساس آثار آگاتا کریستی از رادیو نمایش پخش می‌شود. کارگردان مجموعه نمایشی«پازل»گفت: درام و نمایش به دلیل شاخص‌های محتوایی و سازنده‌ای که دارد، همیشه در بدنه فرهنگ جامعه، عنصری پویا، بالنده و انسان‌ساز و همچنین تفکر‌برانگیز بوده است. با اتکاء به علاقه‌مندی مخاطبان به آثار معمایی و پلیسی، تولید نمایش‌هایی بر همین اساس با عنوان «پازل» بر اساس آثار آگاتاکریستی در سال 1398 آغاز شد. پیشگر تصریح کرد: در آثار شنیداری و نمایش‌های رادیویی، مخاطب با داده‌ها و نشانه‌های ارائه شده در اثر تخیل‌پردازی که دارد، دامنه‌ وسیعی یافته و با کنجکاوی و دقت و تمرکز بیشتر، گاهی حتی جلوتر از شخصیتی که معما توسط وی گشوده می‌شود، حرکت می‌کند. البته این آثار هر یک حجم و صفحات زیادی داشتند که تنظیم این اثر را به عنوان یک نمایش رادیویی دشوار می‌کرد، چرا که باید حداکثر در 60 دقیقه در قالب یک درام رادیویی، یک ماجرای طولانی را روایت کرد. ولی هدف قابل تامل این مجموعه، تلاش مضاعفی را به وجود آورد که با خلق این اثر، شادی را همراه کرده است.

وی افزود: در اواخر سال 1398 در پی گفت‌‎وگو با افتخاری، مدیر اداره کل نمایش های رادیویی مقرر شد برای سال جدید با حفظ ماهیت ژانر این آثار، متون ایرانی نوشته و تولید شود. بدیهی است که این رویکرد تازه باید به‌درستی و آگاهانه نوشته و به مرحله پخش می‌رسید و مهم‌تر کیفیت این آثار بود؛ بنابراین با دو تن از نویسندگانی که با قلم و توانایی آنها از گذشته آشنایی داشتم، مریم واحد و حسین یعقوبی گفت‌وگو کردم و متن‌ها را سفارش دادم. خوشبختانه همه عوامل تولید در مراحل مختلف تلاش و سعی خود را در هرچه بهتر شدن این مجموعه  بکار می‌گیرند تا به کیفیت قابل قبولی دست پیدا کنیم. نمایش«پازل» روزهای جمعه ساعت 18 از رادیو نمایش پخش می‌شود.

برنامه‌های تابستانه شبکه‌های استانی تلویزیون/ با شبکه شما ایران را بگردیدچرا هنوز بزرگان روایتگر رادیو نمایش‌اند؟/ وقتی "صفا آقاجانی" را تلویزیون نمی‌بیند

ویژه‌برنامه "شب فیروزه‌ای" شبکه پنج 

جنگ شبانه «شب فیروزه‌ای» در دهه کرامت از فرهنگسرای بهشت شهر مشهد مقدس بر روی آنتن شبکه پنج سیما می‌رود.  «شب فیروزه‎ای» یک برنامه ترکیبی زنده از گروه اجتماعی شبکه پنج سیماست که با همکاری سیمای استان‌ها روی آنتن می‌رود و  در چهارمین سفر خود بعد از شهرهای  تبریز، کرمان، ایلام به شهر مشهد مقدس رفته است.   

محمد فیلی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ، محمد و کهبد کاویانی  پدر و پسر خواننده ، مهمانان امشب ( یکشنبه 8 تیرماه ) این برنامه خواهند بود.  این برنامه دارای بخش های مختلفی همچون دعوت از هنرمندان و خوانندگان، گزارش از مکان‌های دیدنی و گردشگری، معرفی ظرفیت‌های اقتصادی، میان برنامه، وله و .... است.

شب‌ فیروزه‌ای در واقع زیست‌بوم فرهنگی، تاریخی و تفریحی کشور را به تصویر می‌کشد و به‌طور همزمان نگاهی هم به ظرفیت‌های اقتصادی و گردشگری این استان‌ها دارد.

«شب فیروزه‌ای» شنبه تا سه‎شنبه این هفته (7تا 10تیرماه  ) هر شب از ساعت22 با اجرای مشترک  ابوالفضل آقاخانی و علی دهقانی  از شبکه‌های پنج سیما و سیمای خراسان رضوی پخش می‌شود.

برنامه "شب فیروزه‌ای" با تهیه‌کنندگی مشترک علی اکبر ذاکری و غلامرضا حیدری  کاری از گروه اجتماعی شبکه پنج سیماست که با همکاری سیمای استانها روی آنتن می‌رود. 

این برنامه از سال 94 با سفر به استان‌های مختلف کشور بر روی آنتن شبکه پنج سیما رفته و خوشبختانه با استقبال خوب  مردمی همراه شده است.

انتهای پیام/

 

R1515/P/S4,1430/CT12 واژه های کاربردی مرتبط رادیو شبکه دو | شبکه ۲ سیمای جمهوری اسلامی ایران شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران آی فیلم | شبکه آی فیلم صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تلویزیون بیشتر بخوانید... آخرین خبرها از سریال‌های شبکه یک/ "پایتخت" بلاتکلیف، "افرا" منتظر و "۸۷ متر" نزدیک به آنتن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رادیو شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران آی فیلم شبکه آی فیلم صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تلویزیون رادیو شبکه دو شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران آی فیلم رسانه ملی تلویزیون کمیته امداد امام خمینی مسابقه دانش آموزی نور حزب جمهوری اسلامی کشورهای آفریقایی روی آنتن می رود آدم های خوب شهر شبکه پنج سیما معاونت سیاسی شب فیروزه ای روابط عمومی رادیو سلامت مشاغل خانگی تهیه کنندگی رادیو نمایش یکشنبه 8 تیر تکیه بر باد جهان اسلام جعفری جلوه پخش می شود صدا و سیما مدیر شبکه رسانه ملی ماه رمضان آی فیلم شبکه دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۹۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو

نامزد انتخابات مجلس گفت: بنده در انتخابات مجلس ثبت نام کردم. شورای ائتلاف گفت که شما کار خاصی نکنید. همه کار‌ها با ما خواهد بود و معتقد بودند هرکس در لیست ائتلاف باشد رای می‌آورد که این لیست هم رای نیاورد. - اخبار سیاسی -

 گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم- محمد مهدی احمدی:علی اصغر پورمحمدی سالیان زیادی در عرصه فرهنگ و هنر حضور داشته اما عمده شناخت از وی به زمان حضورش در تلویزیون باز می‌گردد که در آنجا به «حاج اصغر» معروف بود و چندین سال مدیریت شبکه‌های پنج و سه و معاونت سیمای سازمان صدا و سیما را بین سال‌های 1393 تا 1395 بر عهده داشت.

او فرزند شیخ عباس پورمحمدی از روحانیان برجسته رفسنجان و برادر ابوذر پورمحمدی تهیه‌کننده سینماست. وی همچنین پسر عموی مصطفی پورمحمدی، وزیر پیشین دادگستری است. سید محمد حسینی وزیر سابق ارشاد و معاون پارلمانی فعلی رئیس جمهور نیز همسر خواهر او است.

علی اصغر پورمحمدی اکنون کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است و با توجه به منتخب نشدن در دوره اول قرار است شانس خود را در دوره دوم انتخابات مجلس امتحان کند. در همین راستا گفتگویی با وی داشتیم که متن آن در ادامه می‌آید.

اعلام لیست شورای ائتلاف و جبهه پایداری در دور دوم انتخابات

 

استخاره مانع حضور من در رفسنجان شد

تسنیم: شما سالها در تلویزیون حضور داشتید و برای خیلی‌ها شخصیت شناخته شده ای هستید، چطور شد که تصمیم گرفتید برای حضور در مجلس شورای اسلامی کاندیدا شوید؟

هیچگاه به ذهنم خطور نمی‌کرد که بخواهم وارد مجلس بشوم. البته همیشه دغدغه داشتم که ما به قوانین خوب نیاز داریم به ویژه در حوزه رسانه. یک بار در گذشته در سال 66، برای مجلس سوم از رفسنجان کاندیدا شدم که 24 هزار رای آوردم اما نتوانستم وارد مجلس بشوم.

از آن زمان تاکنون دیگر کاری به کار سیاست نداشتم تا اینکه برای انتخابات مجلس دوازدهم افرادی به بنده پیشنهاد دادند که در انتخابات شرکت کنم. این نکته جالب را هم بگویم که تا روز آخر هیچ کسی حتی خانواده خودم هم از حضور و شرکت من در انتخابات خبر نداشتند.

این موضوع را هم یادآور شوم که بنده از یک خانواده سیاسی می‌آیم. یعنی در زمان قبل از انقلاب، پدر بنده جزء یکی از افراد تأثیرگذار در کرمان بود و حتی چندین بار میزبان آیت الله خامنه‌ای در کرمان بودیم. پس با سیاست ناآشنا نیستم.

تسنیم: چرا شما از تهران ثبت نام کردید؟

همان افرادی که به بنده پیشنهاد دادند که در انتخابات شرکت کنم همان افراد نیز گفتند که بهتر است از تهران ثبت نام کنم. دلیل هم داشتند چون معتقد بودند رویکرد‌های من عمدتاً ملی است و حضور بنده در مجلس مهم خواهد بود و اینکه از کدام حوزه انتخابیه باشد در اولویت بعدی بود.

تسنیم: دوست نداشتید از کرمان یا رفسنجان بیاید؟

دوست داشتم و بعدش می‌خواستم بروم رفسنجان اما نشد.

تسنیم: آنجا خیلی راحت‌تر می‌توانستید رای بیاورید نسبت به تهران؟

استخاره کردم و خوب نیامد. شاید راحت نبوده چون روند شهرستان‌ها متفاوت است و در این دوره پول خیلی خرج کردند.

در خیلی از شهر‌ها بیش از حد هزینه کردند. به نظر بنده خوب هم نبود. ولی عرض کردم رای آوردن در شهرستان‌ها شرایط متفاوتی دارد؛ زیرا زمان، تبلیغات رو در رو و هزینه می‌خواهد.

به هر حال بنده در انتخابات ثبت نام کردم. شورای ائتلاف گفت که شما کار خاصی نکنید. همه کار‌ها با ما خواهد بود و معتقد بودند هرکس در لیست ائتلاف باشد رای می‌آورد که این لیست هم رای نیاورد.

در حال حاضر در کشور خیلی ناهماهنگی وجود دارد

تسنیم: اگر در انتخابات رای بیاورید، مهمترین هدف و اولویتتان در مجلس چه خواهد بود؟

اولویت اصلی تقویت اقتدار و قاعده‌مند کردن اقدامات مجلس شورای اسلامی است. یعنی حرکت بر مدار قوانین بالادستی، مثل قانون هفتم توسعه. گام بعدی پیگیری اجرای قوانین مصوب و تقویت رویکرد نظارتی مجلس و اولویت مهم دیگر تدوین قوانین هوشمندانه در حوزه‌های فرهنگی و رسانه‌ای. در حال حاضر در کشور خیلی ناهماهنگی وجود دارد.

تسنیم: این ناهماهنگی‌ها در کجاهاست؟

در خیلی جا‌ها. اصلاً یکی از مشکلات اصلی کشور ما ناهماهنگی بین بخش‌های مختلف است. همه قوا باید هماهنگ باشند. ما در ایران کلاً ناهماهنگی زیاد داریم. فرض کنید وزارت نیرو بین آب و برق با هم کری می‌خوانند.

در همین صداوسیما، مثلاً در یکی از بازی‌های جام جهانی، ابتدا سیگنال به نودال سازمان در تلویزیون می‌آید بعد به نودال پخش شبکه ارسال می‌شود نودال پخش معتقد بود سیگنال را فرستاده است، اما نودال شبکه دریافت نکرده. هر دو برای یک واحد فنی بودند ولی یک رقابت‌ها و یک کری‌خوانی با هم داشتند.

یکی دیگر از چیز‌هایی که در ایران از آن رنج می‌بریم بی‌نظمی است.

تسنیم: در عرصه فرهنگی چطور؟

در عرصه فرهنگی هم همینطور است. یعنی اگه ساده بخواهم بگویم اکنون فرهنگ کشور صاحب ندارد. تحلیل این موضوع زمان بیشتری می‌خواهد. زمانی صداوسیما و رئیس صداوسیما مهم بود. هنرمندان زیر پوشش آن بودند و همه او را به عنوان یک عنصر فرهنگی قبول داشتند، بعدش رو به افول گذاشت.

اکنون وزیر ارشاد فعلی که آدم فعال و خوبی هم هستند، آیا می‌شود گفت که‌ ایشان پدر یا متولی هنرمندان و اهل فرهنگ هست؟ یا رئیس تلویزیون یا سایر مسئولان فرهنگی! به غیر از خود مقام معظم رهبری که بخش زیادی از فرهنگی‌ها، متدینین رسانه، هنر و ادب، رادیو و تلویزیون، سینما و تئاتر و موسیقی‌ ایشان را قبول دارند، کسی نتوانسته مرجعیت کافی برای مقبولیت هنرمندان متعهد را داشته باشد.

هنر دامنه وسیعی دارد و خلاصه به 4 تا سلبریتی نمی‌شود

تسنیم: شما اگر وارد مجلس شوید، راهکار و برنامه‌ای برای سروسامان دادن به عرصه فرهنگی کشور دارید؟ چون احتمالاً با توجه به سابقه‌تان شما به کمیسیون فرهنگی خواهید رفت. آیا برنامه‌ای دارید؟

وقتی بحث فرهنگ و هنر می‌شود، نباید فقط به یاد 4 تا هنرمند بفتیم، فرهنگ یک واژه وسیع‌تر و یک چیز مهم‌تر است. وقتی می‌گوییم فرهنگ یعنی نوع لباس پوشیدن، اسم بچه، اسم مغازه‌، نام و نشان، نحوه غذا خوردن، نحوه چیدمان میز و صندلی‌مان، نقشه ساختمان‌ها، نوع ساختن فضا‌های سبز، گفتار و رفتار، ادبیات، شعر، رمان و موسیقی‌، تئاتر و... همه اینها را در بر می‌گیرد.

پس فرهنگ دامنه وسیعی است اینکه برای فرهنگ چه کردیم و چه می‌خواهیم بکنیم، این بحثی نیست که بگوییم این را انجام بدهیم خوب است و آن را انجام ندهیم بد است. من با توجه به تحصیلات و تحقیقاتم در حوزه جامعه‌شناسی و 40 سال تجربه عملی در حوزه فرهنگ و هنر و مدیریت لایه‌های مختلف این حوزه، برنامه مفصلی برای تدوین ضوابط و قوانین مؤثر و کارساز دارم که در عین هماهنگی با آرمان‌های انقلاب اسلامی ایران، مورد قبول جامعه عظیم فرهنگی و هنری هم باشد.

تسنیم: شما با هنرمندان زیادی کار کردید. مشکل اساسی هنرمندان اکنون بحث بیمه است و همچنین معیشت، مثلاً در زمان کرونا شاهد بودیم که چقدر به مشکل خوردند، مجلس آینده با حضور شما آیا اتفاقاتی برای هنرمندان رقم خواهد زد؟

انشاءالله اگر وارد مجلس بشوم برای این امور تلاش خواهم کرد. اهالی فرهنگ یک طیف خیلی وسیعی هستند و متأسفانه 90 درصد از اهالی فرهنگ هم از لحاظ معیشتی و هم از لحاظ بیمه‌ای مشکل دارند. چه خانم و چه آقا. شما نگاه نکنید که 4 تا چهره که در بیلبورد یا سینما و تلویزیون پول‌های کلانی در می‌آورند؛ اغلب هنرمندان با مشکلات جدی مواجهه هستند.

به هر حال تا اهالی فرهنگ زنده هستند باید به دادشان برسیم. وقتی می‌گوییم اهالی فرهنگ خیال می‌کنند باید در تهران باشد، کسی که در زاهدان، ایرانشهر، زابل، مریوان، سرخس و حاشیه کویر هست نیز جزء اهالی فرهنگ و هنر محسوب می‌شود و مهم‌اند.

تسنیم: چه شد که در انتخابات اسفندماه یک لیست رای نیاورد و شاهد چند دستگی در انتخابات بودیم؟

چندین موضوع هست. دوست ندارم فعلاً رسانه‌ای بشود. یک سری مسائل پشت پرده و یکسری اقدامات ناشیانه و رویکرد‌های تفرقه افکنانه بود.

تسنیم: امکان دارد که در انتخابات روز جمعه شاهد چنین اتفاقاتی باشیم؟

فکر نکنم! چون مقام معظم رهبری توصیه کردند که اختلاف افکنی نشود. افراد و گروه‌هایی که التزام عملی به ولی فقیه دارند باید از این فرمان اطاعت کنند.

انتخابات اسفندماه پشت پرده‌هایی داشت

تسنیم: این پشت پرده‌ها در انتخابات اثرگذار خواهند بود؟

شاید اثرگذار باشند، اما دوست داریم مردم مشارکت داشته باشند و سطح مشارکت خیلی پایین نباشد. شهرداری هم شاید لیست ندهد. چون دفعه اول لیست داد. به شهرداری تهران و شخص شهردار نیز تذکر دادند که چرا لیست دادید؟ و چرا در انتخابات ورود پیدا کردید؟

تسنیم: چقدر شما ‌امیدوار هستید که رای بیاورید؟

امید من به خدا و تصمیم هوشمندانه نیرو‌های انقلابی است. من در دور اول کار تبلیغاتی نکردم. ستاد هم نداشتم، پول هم خرج نکردم در دور دوم هم رویه همین است.

تسنیم: چقدر‌ امیدوار هستید؟

امیدمان به خدا هست.

تسنیم: در خیلی از این سال‌ها بحث‌هایی را مطرح کردند که همه می‌گویند که ما در رسانه ضعیف هستیم اما یک طرح مدونی که قابل مطرح باشد نبود تا به قانون تبدیل و اجرایی شود. شما در عرصه فرهنگ کار اجرایی کردید، با باگ‌ها و نکاتی که باعث می‌شود قوانین ما دست نخورده باقی بماند در مرحله اجرا کاملاً اشراف دارید. آیا برنامه‌ای دارید اگر در مجلس دوازدهم به عنوان نماینده تهران باشید این موضوع را اجرایی کنید؟

ما درباره چند موضوع در ایران مشکل داریم، مثلاً هیچ قانون مدونی برای خبرگزاری‌ها نداریم. شنیدید می‌گویند در ایران خبرگزاری، روزنامه و خط هوایی زیاد است!

در ایران روزنامه خیلی زیاد داریم خبرگزاری هم همین طور. باید این موضوعات حساب کتاب داشته باشد. البته به رانت تبدیل نشود. ما برای صداوسیما هم قانون خوب می‌خواهیم و هم برای شبکه‌های مجازی. اساسنامه‌های صداوسیما و شبکه‌های اجتماعی و چگونگی شکل‌گیری آن‌ها باید حتماً مصوب شود. تدوین قوانین جامع و به روز گام اول در ساماندهی بخش رسانه‌ای و فرهنگی است.

تسنیم: چالش‌های آقای پورمحمدی در دوران حضور در تلویزیون چه بود؟

چالش‌ها زیاد بود. ( با خنده)

اولاً بنده با خیلی‌ها در رادیو و تلویزیون دعوا کردم. از رده پایین تا بالا. البته بگویم تمام جر و بحث‌ها و عصبانیت‌ها به این خاطر بود که فقط کار پیش برود. مثلاً اگر در زیرنویس یک کلمه غلط املایی بود یا یک مجری می‌خواست ادا و اطوار در بیاورد که زننده باشد، برخورد می‌شد.

بنده برای تمام لحظات رادیو و تلویزیون ارزش قائل بودم و هستم و معتقدم هیچ ساعت از تلویزیون بی‌ارزش نیست. مثلاً زمانی می‌خواستیم برنامه سمت خدا را روی آنتن ببریم دنبال زمان پخش بودیم که آیا نزدیک اذان مغرب باشد یا اذان صبح و یا ظهر؟ بعد به این نتیجه رسیدیم که بعد از اذان ظهر باشد. حالا بگوییم چون ظهر پخش می‌شود ارزشمند نیست؟ نه خیلی ارزشمند بود. اکنون سمت خدا یکی از بهترین برنامه‌های معارفی تلویزیون است.

از عادل فردوسی‌پور که با او دعوا زیادم کردم تا احسان علیخانی، رضا رشیدپور و فرزاد حسنی با همه این افراد دعوا کردم. تنها فردی که دعوا نکردم نجم‌الدین شریعتی بود.(خنده) اما الان همه آن‌ها به من لطف دارند چون می‌دانستند که این دعوا‌ها یک دعوای شخصی نیست، بلکه برای بهتر شدن است. بالاخره مدیر اگر دانش و سواد حوزه مدیریتی خود را داشته باشد، قدرت مدیریت او مشروع می‌شود و قدرت مشروع مدیر را مقتدر می‌کند.

تسنیم: چه شد که صدا و سیمایی که ماه رمضان ماه عسل داشت الان به جایی رسیده که هر کاری می‌کند نمی‌تواند مخاطب جذب کند؟ مشکل اساسی چیست آیا مشکل مدیریتی است؟ و چه اتفاقی افتاده است که شاهد افول و تلویزیون هستیم؟

چندین عامل بهم پیوسته دارد. یکی اینکه کارکرد تلویزیون در جهان تغییر کرده است. شاید بگویید چرا مردم از گاری دیگر استفاده نمی‌کنند؟ چرا چرخ دستی کم شده؟ چون وانت آمده است. از این رو کارکرد تلویزیون در ایران و جهان تغییر کرده است. معدل و میانگین تماشای تلویزیون در ایران همیشه بالاتر از جهانی بود. از این رو کارکرد تلویزیون عوض شده و جای آن را موبایل گرفته است. یعنی یک نفر می‌تواند با یک گوشی از اینجا تا بندرعباس سرگرم بشود. در همین گوشی نیز می‌تواند کتاب هم بخواند. لذا تلویزیون موفق در قالب‌های رسانه‌ای نوین باید حضور مؤثر داشته باشد.

دومین عامل اینکه هزینه‌های ساخت برنامه در ایران و جهان بالا رفته است و مثل سابق نیست.

سوم اینکه ما دیگر انحصاری نیستیم، تلویزیون یک زمانی انحصاری بود، یعنی اگر برنامه پاورچین ساخته می‌شد تنها طنز کشور بود و همه می‌دیدند. مثلاً سریال‌های نرگس یا دلنوازان پخش می‌کردیم همه مردم می‌دیدند. حتی در پارک‌ها کنار هم می‌نشستند و تماشا می‌کردند. واقعاً خیابان خلوت‌کن بود. اما الان اینگونه نیست هر کسی هر چی دلش می‌خواهد در خانه تماشا می‌کند. پس الان ما دیگر انحصاری نیستیم، رقبای بزرگ داخلی و خارجی داریم. آن کسی که زبان می‌داند خارجی می‌بیند آن کسی هم که نمی‌داند به برنامه‌هایی که زیرنویس فارسی دارد یا کلاً فارسی هستند مراجعه می‌کند.

مسأله بعدی، سرمایه اصلی تلویزیون مخاطب و نیروی انسانی کارآمد است ما در این زمینه‌ها متأسفانه ضربه خورده‌ایم. بنده در اواخر دوره آقای ضرغامی گفتم اگر ما شبکه 5 را از دست بدهیم یک ترک در میزان مخاطب وارد بشود و از بین می‌رود. این موضوع را بار‌ها گفتم. یک روزی شبکه 5 انتخاب اول بود. حداقل در دوره‌ای که بنده بودم و همچنین در دوره‌ای که آقای مفید بود.

سه سالی که آنجا بودم، در تمام ساعات این شبکه اول بود. سریال‌هایی نظیر پشت کنکوری‌ها و پاورچین را داشتیم و برنامه‌های جشن رمضان را تدارک دیده بودیم و مردم از غروب آفتاب تا یک بامداد پای تلویزیون بودند. چرا الان مخاطب نداریم؟ اولاً که پاشنه آشیل تلویزیون نداشتن سریال خوب است. اکنون و در همین سال‌هایی که گذشت. یعنی در 10 سال گذشته. ما سریال‌های خوبی در تلویزیون نداشتیم.

افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند

افرادی که که الان حاکم بر تلویزیون، برنامه‌های تلویزیونی و اتاق فکر‌ها هستند، به نظر بنده نمی‌توانند مشکل تلویزیونی را حل کنند؛ زیرا توان این کار را ندارند. زمان آقای سرافراز، ‌ایشان معتقد بود که نمی‌خواهد شبکه 5 سریال پخش کند و فقط شبکه‌های یک و سه کافی است و بیان می‌داشت که چرا می‌خواهید 4 شبکه سریال پخش کند که 4 تا سریال ضعیف و بیخودی باشد به جای آن دو شبکه سریال پخش کند، اما قوی، این نظریه آقای سرافراز هم موفق نشد. اکنون هم نظریاتی در دوره جدید تلویزیون مطرح است که موفق نخواهد بود. چون مشکل جای دیگری است.

از طرف دیگر ما نتوانستیم نقش پدرانه صدا و سیما و نقش مرجع بودن آن را بر روی نویسندگان، تهیه‌کنندگان و هنرمندان ایفا بکنیم. این هم ضعف بعدی تلویزیون است. خیلی از هنرمندان و سازندگان برنامه‌های تلویزیون که از این خانه دور هستند هنوز هم تلویزیون را دوست دارند و برای آن احترام قائل‌اند، اما برخی از تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان باعث از بین رفتن این سرمایه‌ها شدند که این باعث ضربه خوردن تلویزیون شد و مخاطب از دست رفت و شاید هم هرگز برنگردد.

تسنیم: تعامل شما با شخصیت‌ها و با سرمایه‌های تلویزیون خوب بود، الان هم همینطور هست چه شد که این حفظ نشد؟

تعامل با دو گروه خیلی سخت است؛ با چهره‌ها تعامل خیلی سخت است. با ورزشکاران هم همینطور، ما کی می‌توانیم زورمان به چهره‌های بزرگ برسد موقعی که خودمان به لحاظ اجتماعی، فرهنگی و عقل و فهم و درایت یا همسطح آن‌ها یا بالاتر باشیم. وقتی مدیر خبر کرمان بودم طوری کار و تعامل می‌کردم که کارمندان خبر نگویند این بیسواد است. در مدیریت شبکه هم همینطور.

مدیر فرهنگی باید گوش شنوایی داشته باشد. مطالعه کند و بعد از اینکه فهم حداکثری نسبت به موضوع داشت، اقدام جسورانه انجام دهد.

تسنیم: یعنی الان تعامل خوبی وجود ندارد؟

مفاهمه و گفتگو و تعامل زمانی بوجود می‌آید که شما با عناصر فرهنگی یا همسطح یا بالاتر باشید.

البته قرار نیست یک مدیر رسانه از جزئیات همه چیز سر در بیاورد ولی باید مرجعیت کلی در امور فرهنگی و رسانه‌ای داشته باشد. تعامل زمانی اتفاق می‌افتد که علاوه بر رئیس، تیم مدیریتی نیز سطح فرهنگی و رسانه‌ای قابل قبولی داشته باشند وگرنه اصحاب بزرگ فرهنگی و رسانه با افراد ضعیف یا به اصطلاح کوچک کار نمی‌کنند و اگر هم پولی وجود داشت و کاری انجام شد، این تعامل و همکاری مؤثر نخواهد بود چون محصول فرهنگی حاصل هم‌اندیشی است نه سفارش کالای تولیدی و تجاری!

تسنیم: چطور در طول این مدت مدیریتتان توانستید تمام این موارد را هماهنگ کنید؟

یک جا‌هایی باید کوتاه می‌آمدم و یک جا‌هایی باید هماهنگ می‌شدم. عرض کردم حوزه فرهنگ، حوزه تعامل و هم‌اندیشی است و شما باید بلد باشی در نهایت انعطاف، اقتدار هم داشته باشی.

دوران آقایان لاریجانی و ضرغامی بهترین دوران تلویزیون بود

تسنیم: بر اساس برآورد‌ها می‌گفتند که بهترین دوره، دوره آقای لاریجانی و ضرغامی بود. یعنی تعاملات خوبی با هنرمندان رخ می‌داد، اما بعد از آقای ضرغامی این موضوع تغییر کرد. چرا چنین اتفاقی افتاد؟

با حرف شما موافق هستم، ولی آن موقع تلویزیون بی‌رقیب بود و هنرمندان مقید به تعامل بودند. الان فضا متفاوت شده، لذا هنر ما این است در این مقطع بتوانیم از سرمایه‌های خودمان بهره بگیریم.

رفتار فردوسی پور برای من مهم نبود

تسنیم: اخیراً در انتخابات شما یک ویدیو از آقای فردوسی پور منتشر کردید که حاشیه ساز شد ماجرای آن چه بود؟

با پخش آن موافق نبودم دوستان ما پخش کرده بودند که برای یک مراسم قدیمی بود. بسیاری از هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه به من لطف داشتند که آقای فردوسی‌پور هم آن رفتار را کرد که خیلی مهم نبود. این‌ها بیشتر می‌خواستند خبرسازی بکنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • رقابت دانش‌آموزی «کیدکد» با حمایت روبیکا برگزار شد
  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی
  • حضور پیشکسوتان رسانه و ورزش در مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی
  • خبر‌های رسانه شانزدهم اردیبهشت
  • رشیدپور همچنان دنبال جایی برای انتشار «ساعت صفر» است
  • «هفت» دوباره روی آنتن