Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-05-07@09:52:54 GMT

اتکای بودجه به نفت شرّ مطلق و تکیه بر باد است

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۷۹۰۱۹

اتکای بودجه به نفت شرّ مطلق و تکیه بر باد است

به گزارش  «نماینده» محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور جلسه علنی امروز مجلس درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰، گفت: مجلس تلاش می‌کند تا در جهت اصلاح ساختار بودجه‌نویسی با محوریت مردم‌سازی اقتصاد، عدالت اجتماعی، کوچک کردن دولت، کاهش وابستگی به نفت و توجه ویژه به طبقات پایین و متوسط جامعه و رفع تبعیض و برداشتن بار مشکلات معیشتی از روی دوش مردم حرکت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: کاری که بالاخره باید در بلندمدت اتفاق بیفتد، اصلاح ساختار بودجه به نفع مردم است و بودجه‌ای عادلانه، مردمی و با کاهش وابستگی به نفت می‌تواند اقتصاد ما را قوی کند و ما با توجه به لایحه پیشنهادی دولت، تلاش خواهیم کرد تا برخی از محورهای اصلی ساختار بودجه را حتی بر مبنای این پیشنهاد فعلی، عملی کنیم و مقدمات اصلاح نهایی را از همین امسال آغاز کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بسته اقتصاد مردمی توجه به مشارکت مردم در اقتصاد و واگذاری دارایی‌ها به آحاد مردم، مد نظر مجلس شورای اسلامی است و امیدواریم در لایحه پیشنهادی بودجه هم به این محورها توجه شده باشد. همراهی دولت با برخی از موارد اصلی و مهم اصلاح ساختار بودجه که مد نظر مقام معظم رهبری است، یادگار ماندگار و نیکی برای آیندگان به‌جا خواهد گذاشت.

قالیباف ادامه داد: آنچه در نهایت باید به طور واقعی در بخش درآمدها به آن برسیم، عدم اتکا به نفت است که از موارد اصلی و مورد تأکید مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر است و نفت خِیر و برکت است اما اتکای به نفت، شرّ مطلق و تکیه بر باد است.

وی افزود: مجلس و دولتی که هماهنگ با یکدیگر بتوانند به طور عملی عدم اتکای به نفت را اجرا کنند، خدمتی بی‌نظیر به نسل‌های آینده خواهند کرد و نفت را به جای مصرف عمومی و رفع مایحتاج بودجه‌ای، به بخش‌های توسعه‌ای منتقل می‌کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امیدوارم دولت برای پیش بردن این هدف مهم و سرنوشت‌ساز، اراده لازم و کافی را در مدت پیش‌رو به خرج دهد و ما تلاش خواهیم کرد در همین لایحه، فشار کسری بودجه به عنوان اُم‌المصائب اقتصادی و خلق نقدینگی و تورم را کاهش دهیم که این هدف با نقش دادن بیشتر به مردم، برداشتن موانع تولید و کسب و کار و اصلاح ساختار بودجه‌ریزی ممکن خواهد شد و ابداً دور از ذهن نیست.

قالیباف تأکید کرد: بودجه در مجلس با هدف رفع برخی اشکالات ساختاری در خصوص ساختار بودجه و مباحث مالیاتی بررسی خواهد شد و نظارت دقیق بر نظم مالی به ویژه در بخش مصارف بودجه و توجه به واقعی بودن و پایدار بودن منابع بودجه، از دیگر موارد اصلی مد نظر مجلس خواهد بود تا برخی ریخت و پاش‌ها و بی‌نظمی‌های بودجه‌ای سر و سامان بگیرد و نگرانی مردم در این خصوص کاهش پیدا کند.

وی بیان کرد: مردمی کردن اقتصاد و کوچک کردن دولت به نفع مردم و افزایش نقش مردم در اداره اقتصاد کشور، از دیگر اولویت‌های مجلس شورای اسلامی است و با افزایش نقش مردم در اقتصاد کشور، قوی شدن تک‌تک آنها محقق خواهد شد و این مسئله به قوی شدن کشور منجر می‌شود. ما ایران قوی نخواهیم داشت؛ مگر آنکه هدفمان قوی کردن مردم باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی متذکر شد: پیش از این مجلس شورای اسلامی بررسی بودجه شرکت‌های دولتی را که به مجلس تقدیم شد، آغاز کرده و این نیز بخش مهمی از روند بررسی لایحه بودجه خواهد بود و یکی دیگر از موارد مورد توجه ما در بررسی لایحه بودجه، توجه به اقشار ضعیف خواهد بود و تلاش می‌کنیم که برخی از خسارت‌هایی را که به واسطه کرونا و شرایط خاص اقتصادی به وجود آمده است را جبران کنیم.

تکمیل می شود…

منبع: نماینده

کلیدواژه: بودجه صحن علنی مجلس مجلس محمدباقر قالیباف اصلاح ساختار بودجه مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۹۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال

محمدمهدی ناصحی ، با بیان اینکه طرح درمان کودکان کمتر از ۷ سال جزو مصوبات هیئت‌وزیران به حساب می‌آید، اظهار کرد: با توجه به بودجه‌ای که سالانه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیمه‌ها تخصیص می‌یابد طرح درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال تصویب شده است.

وی با بیان اینکه درمان برای کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است، گفت:با توجه به شرایط جسمانی کودکان و نوزادان باید گفت توجه به سلامت آن ها از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید در کانون توجه قرار گیرد. باتوجه به ضرورت سلامت در کودکان و نوزادان، دولت موضوع درمان کودکان کمتر از ۷ سال را تصویب و ابلاغ کرده است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران درباره بودجه تخصیص یافته طرح درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال گفت: باتوجه به اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال جزو ابلاغیه‌های دولت به حساب می‌آید بودجه این طرح تامین می‌شود. درمان کودکان کمتر از ۷ سال چندان طولانی نیست و نخستین سال اجرای این طرح را سپری می‌کنیم. پیش‌بینی اولیه طرح درمان کودکان کمتر از ۷ سال برای بستری این گروه سنی در تمام بیمه‌های پایه حدود ۳ هزار میلیارد تومان است.

ناصحی ادامه داد: با توجه به اضافه شدن درمان سرپایی به طرح درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال، اظهار نظر درباره بودجه مورد نیاز منوط به برآورد کامل نیازها و تقاضاها است. با توجه به اینکه هیئت‌وزیران، درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال را ابلاغ کرده اعتبار مورد نیاز این طرح تامین می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در حال حاضر، مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان برای بستری بیماران گروه سنی هدف، بخش‌های دولتی و مراکز درمانی وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی درنظر گرفته شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزایش قدرت معیشتی خانوار در آذربایجان‌شرقی مورد توجه خواهد بود
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • حضور ۲ هزار ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است/اتکای برپایی نمایشگاه به بودجه‌ دولتی کم است
  • کمیسیون اصل ۹۰ پیگیر اجرایی شدن سامانه ستاد
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • افزایش گرایش مردم به لیست‌ها در دور دوم انتخابات مجلس